Kész: Diabetikus házi szaloncukor
Hát, a diabetikus csokival nem jöttünk ki jól, de minden más csodálatos és nagyszerű lett! :)
De a csoki problémámat leszámítva a helyzet a következő - ami kell:
- 12 dkg vaj
- 10 dkg xilit
- 15 dkg darált dió
- 4 tojás
A vajat a xilittel habosra keverjük, hozzáadjuk egyesével 3 tojás sárgáját és egy egész tojást, majd a darált diót. A három tojás fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is a tésztához keverjük (ha levegősebbre szeretnéd, mehet hozzá egy kis szódabikarbóna). Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ezeket vágtam téglácskákra, és próbáltam becsokizni, de 6 oldalból csak 4-et sikerült úgy, hogy ahol fogom, nem olvad le... :) Valószínűleg az adott diabetikus csoki nem erre szakosodott, viszont ez a diós-tojásos téma eszméletlen finom. Csak sütiként is nagyon ajánlom! :)
Kellemes ünnepeket, finom falatokat, békés, boldog karácsonyt! :)
A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu