Megvalósítás alatt
2016. jún 29.

A blog költözik!

A blog költözik!

Igen, jól olvasod, azért volt most ilyen nagy csend, mert cuccolok át egy másik tárhelyre! Egy saját tárhelyre, a http://megvalositas-alatt.hu -ra!

Köszönöm a blog.hu-nak az eddigi helytállását, hogy blogolási lehetőséget biztosított számomra, hogy remek és számos funkcióval ellátott platformon, egy jó rugalmas dizájn módosítási lehetőséget is nyújtottak, és nagyon bejött a Hipster dizánj így módosítva, de nem lopom el az eredeti ötletet, nem viszem magammal a döntött fejléceket. :) Hiányozni fog a felület, az admin felület, a jól megszokott trükkök - a másikat pedig még szokom, szép lassan belakom, ahogy az időm engedi... Remélem, azért majd tetszeni fog nektek!

Szóval költözés megvalósítás alatt: itt megtaláltok !

2016-cms2.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

blog folyamat cél

2016. jún 09.

Kész: Hőmérő naptár

Kész: Hőmérő naptár

A tegnapi hoz kiegészítésként elkészítettem egy nyomtatható hőmérő naptárat. A PDF A4 formátumú, a nagyobbikon kettő darab táblázatot találsz, azaz egy nyomtatás két ciklusra elegendő, a kisebbiken 4 táblázat szerepel. Töltsd le a nagyobb vagy a kisebb táblázatot, ha téged is érdekel a hőmérőzés.

2016-homero.png

 Mire jó ez a naptár? Ebben tud segítséget nyújtani Janka cikke a hőmérőzésről.

Mentés

Mentés

Mentés

Tovább Szólj hozzá

ajánló egészség női kész letölthető

2016. jún 08.

Cél: "Emberkísérlet"

Cél: "Emberkísérlet"

Mostanában a kajára kevesebb ráhatásom van. Persze rohanáskor betérhetnék tönkölykockáért is a Trió pizza helyett, ha útba esik. Szóval én is hibás vagyok. De "sajnos", mire végzek a melóval, már meg van főzve, néha kicsit több olajjal, mint ahogy nekem jól esne. (A nyugdíj előnye, amellett, hogy van időd magadra, a szüleidre, és beteg anyósodra, az, hogy akkor főzöl, amikor akarsz, illetve amikor szabad a konyha. Az persze munkaidőben szabad, mert mindenki más (pl. én is) dolgozik a családban.) De most kitaláltam egy stratégiát! Persze ez csak részben áll kapcsolatban a főzéssel.

A terv a következő : (legalább) 3 cikluson keresztül végezni az alábbi műveleteket, és figyelni a változást.

1. Ismerkedés a ciklussal :
Van itt ez a ...

Tovább Szólj hozzá

egészség női étkezés cél

2016. jún 04.

Ajánló: Mihez kezdj a trollokkal?

Ajánló: Mihez kezdj a trollokkal?

Biztosan veled is előfordult már, hogy a blogodon (vagy az alkotásod alá, vagy bármihez, amit tettél) olyan hozzászólást kaptál, ami gyakorlatilag sérteget. Írsz valamilyen témában, mert pl. véleményed van. Miért ne lehetne véleményed valamiről, amit a bőrödön érzel, vagy éreztél, nem igaz? Személy szerint izgalmasnak találom az eltérő véleményeket, érdekes és érdemes néha a másik lencséjén keresztül szemlélni egy-egy dolgot, témát, sokat lehet belőle tanulni. Továbbá attól, hogy más, nem feltétlenül hülyeség.

Szóval valamit tapasztalsz a saját szemüvegeden keresztül, esetleg még valamiféle megoldást is kínálsz rá, mert valami nem tetszik. Erre jön egy tök random arc, és burkoltan (vagy nem) közli veled, hogy egy ...

Tovább Szólj hozzá

blog vélemény ajánló motiváció lelki önfejlesztés

2016. jún 02.

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Mit ad a művészet?

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Mit ad a művészet?

Nehéz ezt megfogalmaznom. Kicsi korom óta az életem része. El nem tudom képzelni, milyen lehet művészet nélkül élni.

2015-vkp-300.jpg

A Zene mindig itt volt velem. Akkoriban még nem volt rádiónk az autóban, így gyerekként azzal szórakoztattam utastársaimat, hogy halandzsául énekeltem. Azt a szüleim nem igazán díjazták, amikor a vitrinben tárolt poharakon zenélgettem, így ezzel csak olyankor próbálkoztam, amikor nem voltak otthon.  - Na most lebuktam! :D Mindenesetre, ha a gyereked ilyeneket művel, azonnal vidd zeneiskolába!

Azt hiszem, a művészet, a zene, a színjátszás, a rajzolás mind egyfajta menedék volt a számomra. A stresszes hétköznapokból általam pacsmagolt álomvilágba menekülhettem, leprüntyöghettem (a nulla zongoratudásommal) a szintin az ...

Tovább Szólj hozzá

kreatív zene könyv VKP

2016. máj 27.

Ajánló: Madarat tolláról, nőgyógyászt blogjáról

Ajánló: Madarat tolláról, nőgyógyászt blogjáról

Van olyan nőgyógyász - igen, létezik - aki törődik a páciens lelkével. Van olyan nőszógyász, aki empatikus. Sőt a saját tapasztalatai alapján is szervezi a saját tevékenységét. Olyan nőgyógyász, aki nem csak megtanulta, hanem meg is tapasztalta azt, amiről beszél.

2016-robertkaroly.JPG

Olvasd tovább az új weboldalon ...

Kép: robertkorhaz.hu

Tovább Szólj hozzá

ajánló egészség folyamat baba női őszinteség intim

2016. máj 23.

Ajánló: Légy turista a saját városodban!

Ajánló: Légy turista a saját városodban!

Számos gyönyörű város akad Magyarországon. Felnövünk és élünk bennük, miközben turistaként csak más országokat, városokat látogatunk meg. A villamosról, buszról meg-megcsillan egy-két különlegesség, de a hétköznapi rohanásban nincs időnk tüzetesebben megvizsgálni és elmélázni rajta, hogy vajon mi az és miért van ott, ki tette oda, mit jelképez vagy mire való.

2016-varosnezes.jpg

Elgondolkoztál már azon...

...

Tovább Szólj hozzá

ajánló egészség túra spórolás készt

2016. máj 11.

Ajánló: Miért jó blogokat olvasni?

Ajánló: Miért jó blogokat olvasni?

Körülbelül az óta olvasok blogokat, amióta ezt a blogot vezetem. Előtte is írogattam, de nem voltam igazán rendszeres blogolvasó. Most már több blogot is követek, napi szinten több bejegyzést is elolvasok. Főleg a Facebookról kattintok a blogokra (a blogok Facebook oldalairól vagy a MBBK csoportból) - leginkább a cím és a kezdőkép alapján. De a Blog.hu feliratkozását is használom, végiggörgetem az értesítőket, és kattintok, ha találok valami érdekeset.

Miért jó ez nekem?

...

Tovább Szólj hozzá

blog ajánló őszinteség önfejlesztés magyarbloggerek

2016. máj 09.

Vélemény: Élet okostelefon nélkül?

Vélemény: Élet okostelefon nélkül?

"Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!" Nem szoktam szólni, de lehangoló, hogy amikor velem vagy, a telefonodat simogatod ahelyett, hogy igazán velem lennél. Nézz a szemembe és beszélgessünk! Éljük meg a pillanatot!

2016-backpack.jpg

Programozó létemre maradi vagyok kissé, ezért folyton vacillálok. Tudom, hogy ez a jövő, az Instán is fenn kellene lenni, ebben van a pénz is, de azért elszomorít, hogy mindenkinek a tenyeréhez nőtt ez a műanyag/fém vágódeszka. Bizonyára épp ugyanazt érzem, mint anno (nagy)anyáink a személyi számítógép elterjedésekor. Így is sokat ülök a gépnél. Dolgozom minimum 8 órát, aztán blogokat olvasok, vagy blogolok magam is. Híreket olvasok, szívom fel az infót a gyereknevelésről, egészségről, anyagiakról, ...

Tovább Szólj hozzá

vélemény ajánló kütyü túra

2016. máj 06.

Kész: Bemutatom a Filofaxom (videó + letöltés)

Kész: Bemutatom a Filofaxom (videó + letöltés)

Naptár, jegyzettömb és pénztárca egyben!

Kisebb méretre váltottam. A legkisebbre. :)

Starry Mini

Tudom, hogy sokan szeretik a Filofaxokat, írószereket, szeretnek kreatívkodni is - én is! Miközben e sorokat írom, épp renderelődik illetve töltődik föl az alábbi videó ( itt pedig a kulisszatitkok ):

...

Tovább Szólj hozzá

kreatív ajánló naptár kész letölthető filofax

2016. máj 05.

Kész: Sufniállvány és sufniderítő

Kész: Sufniállvány és sufniderítő

Kulisszatitkok!!!

" There, I fixed it! " :D Azaz a csóringer, amatőr, hobbifotós így eszkábál magának szórt fényt és kameraállványt abból, ami a keze ügyébe akad.

Íme egy állólámpa, ráaggatva egy fényképezőgép - pár iratcsipesz és ajándékszalag segítségével. Szegény lámpa kissé ingatag, a szemfülesek majd észre fogják venni a készülő videón, hogy néha beleng. :D

2016-sufniallany_custom.JPG

Íme, egy asztali lámpa, képen ragasztva zsírpapír-szerűséggel - hangjegyes cellux segítségével. Sárgább papírt nem is választhattam volna. :D

2016-sufniderito_custom.JPG

Tovább Szólj hozzá

kreatív humor kütyü fotózás kész

2016. máj 04.

Ajánló: Figyeld a jeleket! Mire utalhatnak?

Ajánló: Figyeld a jeleket! Mire utalhatnak?

"Fiús a lány!" - Három lehetőség jut az eszembe.

2016-lany.jpg

Ha a lányod szeret fiús játékokkal játszani, szívesen építkezik, autózik, játszik a fiúkkal, lehetséges, hogy "fiús gondolkodása" van. Ez egyáltalán nem baj. Figyeld meg! Játék közben lányt vagy fiút alakít? Építőkockázik? Autózik? Makettvonatot szeretne karácsonyra baba helyett? Akkor lehet, hogy csak remek mérnök lesz belőle! Nincs ok aggodalomra! Engedd, hadd bontakoztassa ki a tehetségét!

Ha a lányod elkezd fiús ruhákban járni, nem szeretne szép lenni, figyeld meg! Ha a fiúkkal szívesen játszik, és fiú szerepet ölt magára, ha emlegeti, hogy szívesebben lenne fiú... Kérlek, ne akarj belőle rózsaszín kislányt nevelni! Ne erőltesd rá a hosszú hajat, a rózsaszín szoknyát ...

Tovább Szólj hozzá

vélemény ajánló gyerek depresszió anya női lelki

2016. ápr 27.

Ajánló: MadeByYou

Ajánló: MadeByYou

MadeByYou (MBY) egy alkotóműhely mindenkinek. :) Már egy ideje szerettem volna írni erről a helyről... ahol nyugodt és barátságos környezetben megfesthetsz egy általad választott kerámiát, és különböző festési technikákat is elsajátíthatsz a hét bármely napján. Minden eszköz a rendelkezésedre áll, az ár tartalmazza a festéket, a mázat és a kerámia kiégetését is. A meghirdetett tanfolyamokon pedig további kézmű­ves tevé­keny­sé­gek­kel ismer­ked­hetsz meg.

...

Tovább Szólj hozzá

kreatív ajánló ajándék kész

2016. ápr 24.

Kész: Tesómnak adom, de Neked is ajánlom

Kész: Tesómnak adom, de Neked is ajánlom

Van egy kedvenc könyvem (már többször emlegettem a blogon), A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása , melyből nagyon sokat tanultam arról, hogyan tehetem jobbá és hatékonyabbá az életem. Bár meglehetősen tömény anyag, leginkább (cég)vezetőknek szól, de a benne foglalt alapelvek az élet minden területén alkalmazhatóak és működőképesek. E könyv írójának pedig van egy fia, aki ugyanezt üzeni a fiataloknak: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása címmel. Lényegesen olvasmányosabb és közérthetőbb a sikeres emberek 7 szokásá hoz képest. Lényege, hogy ezeket a hét-szokás alapelveket a tinédzserek és a fiatal felnőttek miként tudják a saját életükbe átültetni és hasznosítani.

2016-covey.JPG

...

Tovább Szólj hozzá

ajánló könyv kész önfejlesztés

2016. ápr 21.

Ajánló: Rajzoljunk Inkscape-pel! (videó)

Ajánló: Rajzoljunk Inkscape-pel! (videó)

Egyik kedvenc és nélkülözhetetlen számítógépes programom az Inkscape . Segítségével készítettem el a blog fejlécét és logóját is, de még az esküvői meghívó nkat is. 2016-video.png

Az alábbi videóban szeretném megmutatni nektek, hogyan használom az Inkscape-et egy alakzat, pl. egy egyszerű logó megrajzolásához. :)

A meghívóban persze kész alakzatokat is használtam. Például az interneten free svg keresőszóval többféle vektorgrafikus rajzot találhatsz, amit esetleg fel tudsz használni a saját rajzodban. Vagy használhatsz betűtípusokat - a meghívóban például a hangjegyek, az ornamentikus díszek és a festék placcsanások mind betűk voltak - melyeket szintén érdemes útvonallá alakítani. Egyrészt utána szintén tudod alakítgatni, mint a ...

Tovább Szólj hozzá

blog kreatív ajánló program

2016. ápr 20.

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Magas, vékony, holland és cuki :3

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Magas, vékony, holland és cuki :3

Kedvenc együttes - sorsolta ki Szilvi az eheti témát.

vigyázz kész posztolj

Gondolkoztam, gondolkoztam, és arra jutottam, hogy nem választhatnék mást, mint az Ayreon t - bár ez nem egy konkrét együttes, hanem inkább egy projekt-sorozat, ami elsősorban Arjen Anthony Lucassen nevéhez fűződik. De azt kell, mondjam, ez a legkedvencebb. Hogy miért?

...

Tovább Szólj hozzá

zene VKP

2016. ápr 13.

Random: a Rákken'roll életérzés

Random: a Rákken'roll életérzés

A WMN online női magazinon Szentesi Éva összegyűjtötte , mi az a 10 dolog, ami számára rákkendroll t jelenti. Ennek hatására én is ihletet kaptam. Van átfedés... :)

1. Amikor eljutunk valamelyik kedvenc zenekarom koncertjére, felcsendül az első dal, és széjjelráz a hideg, a föld fölött lebegek. (Solaris, Dream Theater, Toto...)

2. Amikor a Gitármánia Táborban vagyunk - az egy hét rákkenroll !

3. Amikor motorozunk, az igen!

2016-motor-szabadsag.jpg

4. Amikor szabin vagyok, és nincsen semmi dolgom - míg a többiek gyűrik az ipart, én henyélek és élvezem végre a pihenést. :D

5. Amikor takarításhoz beteszem a Disturbed-öt, mely valamilyen csodával határos módon csurig tölt energiával, és úgy érzem, bármire képes vagyok - és tényleg: kitakarítok!

6. Amikor ...

Tovább Szólj hozzá

zene random boldogság lelki

2016. ápr 12.

Random: 3x Dorothy Award

Random: 3x Dorothy Award

Köszönöm mindhárom bloggernek, hogy eszetekbe jutottam és díjra jelöltetek! :) Lássuk, mi is ez valójában.

A Dorothy Blog Award egy vándor díj, amit bloggerek adnak egymásnak a másik fél munkájának elismeréseként. A jelölőim: Brigitte , Kamilla és Harmat Vivien Vanda .

dorothy_blog_award.pngTODO list:

1. Köszönd meg a díjat és jelöld, kitől kaptad!
2. Olvasd el a díjazód blogját!
3. Írj 12 dolgot a díjazód blogjáról!
4. Írj 12 dolgot magadról!
5. Válaszolj a feltett kérdésekre!
6. Írj kommentet a díjazód blogján egy bejegyzéshez.
7. Cseréljetek linket!
8. Jelölj 12 embert a díjra!
9. Tegyél fel 12 kérdést a jelöltjeidnek!

...

Tovább Szólj hozzá

blog közösség játék random díj TAG

2016. ápr 11.

Kész: Construmán jártunk

Kész: Construmán jártunk

Ez egy folyamatnak a része, hiszen ház ra gyűjtünk, mint az közismert, és természetesen nagyon izgatnak minket a minél természetesebb illetve környezetbarátabb megoldások. Ezért a kiállítás ÖkoCity része érdekelt minket leginkább. Szeretnénk minél természetesebb környezetben élni, és szeretnénk az ökolábnyomunkat is csökkenteni. Szeretnénk úgy magunk után hagyni a bolygót, hogy elmondhassuk, tettünk valamit azért, hogy unokáink unokái számára is élhető legyen a Föld. Természetesen, hogy mennyibe kerül, az is fontos, mert hiába vágyakozunk, ha nem tudjuk előteremteni rá a pénzt. Az kevésbé lényeges, hogy ez most 5 vagy 20 év alatt térül-e meg. Nálam ez elsősorban eszmei kérdés. Ha jól tudom 2021-től már amúgy is csak ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló zöld ház lakás folyamat kész cél

süti beállítások módosítása
Blog.hu Hipster - edited by Macska