Kész: Hétvégi májmánia
Egyik kedvencemet készítettem el szombaton, a Borsós Májat, ami valahol a borsópörkölt és a resztelt máj között helyezkedik el. :D
Hozzávalók:
- Máj (a Fővám téri Vásárcsarnokból)
- Borsó (ez bolti befőttes)
- Vöröshagyma (piaci)
- Pirospaprika (Szalámiboltból pl. ♥)
- Kakukkfű, só, bors
Folyamat:
A hagymát olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a borsot, majd tűzről levéve a paprikát is - szóval egy pörkölt alap féleséget készítettem. Hozzáadagoltam a májat és egy kis vizet, hogy a májat ellepje, és megfőztem. A főzés vége felé a borsót is beleöntöttem, és még sóval picit összefőztem. Nem gondoltam volna, de baromi finom lett! Bulgurral, rizzsel, vagy egyéb körettel ízlés szerint fogyasztható. :)
Vasárnap pedig a maradék májjal hasonlót műveltem az alábbiak szerint: a hozzávaló lista a kakukkfű kivételével hasonló. Vajjal készítettem egy pörkölt alapot, és megfőztem a májakat egy másik edényben külön. Amikor ezek elkészültek, elővettem a késes turmixgépet, beleadagoltam a főtt hozzávalókat, tettem hozzá plusz vajat és fűszereket, és összedaráltam. Így lett belőle Házi Májkrém. Ez is baromi finom lett, és nem csak 5-20% máj, mint a bolti, hanem legalább 80%! Ja, és máj íze van! Mmmmm... ♥
Jó étvágyat kívánok minden májimádónak! :)
A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu