2015. júl 15.

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Kedvenc alkalmazások

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Kedvenc alkalmazások

Az eheti VKP témája a kedvenc alkalmazások. Gondolkodom, miről írjak, hiszen nincs igazán okos telefonom. Egy Nokia XpressMusic-om van, ami még az első tapifónok közül való, nagyon sok mindenre nem lehet használni, mert kevés szegénynek a memóriája és a procija.

De azért 1-2 alkalmazást szívesen használok rajta, pl. a gyárilag beépített GPS királyság. A Nokia legnagyobb alkotása ez a térkép-progi, csak sajnos 10-20 percbe is eltelhet, mire megtalálja a műholdkapcsolatot. A másik kedvencem a zseblámpa-alkalmazás, ami felkapcsolja a vaku-ledeket, hogy világítani lehessen vele. Még ha várok valakire vagy valamire Mahjongozni szoktam rajta.

Szeretem ezt a kis telefont, csak ne lenne ilyen lassú szegény. Nagyon sajnálom, hogy már nem gyártanak nyomásérzékelős telefonokat, számomra sokkal hatékonyabban kezelhető, mint az ujj-érzékelő. Páromnak van egy iPhone-ja, amire olyan GPS progit vásároltunk meg, melybe a Turistautak.hu térképét be lehet cache-elni, és így járunk túrázni.

2015-vkp2.jpg

Szóval inkább laptopon élem kocka életemet. Ennek előnye, hogy nem vagyok kütyühöz kötve, nem fogom előkapdosni egy beszélgetés közepén, hogy megnézzem, ki mit kommentelt/lájkolt. Hátránya, hogy esetleg lemaradok fontosabb közlekedési információkról, pl. mennyit késik a szerencsétlen vonat.

A Firefoxról és a Gimpről már írtam. Amit még nagyon szeretek, az az Inkscape, a Total Commander (totálkomcsi :D), a Image Resizer, amivel tömegesen, jobb egérgombbal tudok képeket átméretezni, ezeken kívül nyilván van néhány munkaeszközöm, meg zene/film programom (Guitar Pro, Cubase, Vegas), és a Winamp.

Esküvő után szeretnék beruházni egy új laptopra is, melyen ismét Linuxot szeretnék használni (az én öreg kis gépemen Xubuntu volt). Hogy mit szerettem a Linuxban? Fejlesztőként egy álom operációs rendszer, szinte minden van rá ingyen, amire egy hagyományos felhasználónak szüksége lehet, és iszonyú egyszerű a programok telepítése. Rugalmas és testre szabható, de úgy tényleg, nem csak mint a Windowst. Igaz, hogy sok alkalmazás, pl. a Gimp 1-2 lépéssel mindig le van maradva mondjuk a Photoshoptól, de általában kielégíti az igényeimet. Kedvenc kiegészítő programjaim: a GNU Solfege, mellyel mindenféle zeneelméleti dolgokat lehet gyakorolni, és a Play It Slowly, a mely az Amazing Slow Downer linuxos alternatívája. Sajnos értelmes zene/videó-szerkesztő eszközt, amit sikerült volna beüzemelni, nem találtam, így marad 1-2 funkció, amihez elengedhetetlen egy Windows. De ezt leszámítva a Linux sokkal barátságosabb operációs rendszer a számomra.

Ti milyen alkalmazásokat használtok?

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

ajánló random program VKP