2014. jún 02.

Hétfő: Motiváló idézetek - Szokások

Hétfő: Motiváló idézetek - Szokások

olvass
Ha változást szeretnénk elérni,
először szokásainkon kell változtatnunk.

 

Nem tudom, honnan van a fenti idézet, talán valamelyik (több) könyvből, szemináriumról, és valószínűleg nem pont így hangzott el - de tény.

Pl. ha szeretnénk egészségesebbek lenni, vagy javítani túlélési esélyeinket, mozognunk kell. Ha mást nem, jógát vagy gyógytornát. Ezért vezettük be néhány hónapja a havi túrát, de érzem, hogy ez nem elég. Most nem rég kinéztem egy szimpatikus edzést, amire június 10. után várnak szeretettel.

Ha túlsúlyosak vagyunk, vagy mindenféle emésztési bajaink vannak, előfordulhat, hogy diétáznunk kell. A diéta nekem valóban segített a gyomromnak, és fogytunk is vele.

Ha pedig valamiért sehogy sem sikerül boldognak lennünk, vagy (anyagi) sikert elérnünk, fel kell vennünk egy olyan szokást, hogy képezzük magunkat a témában. Pl. alvás előtt (vagy tömegközlekedésen, vagy ebédszünetben) napi negyed órát olvasni - még az se baj, ha elalszol közben. Nagyon hasznos szokás ez, érdemes kialakítani, ugyanis amit olvasol, beeszi magát a tudatalattidba, és úgy fogod alkalmazni, hogy szinte észre sem veszed, hogy használod, ám valahogy mégis elkezdenek javulni a dolgok. Napi negyed óra, igazán nem sok, és hosszútávon nagyon megéri!

Nem mindegy, hogy este a tévéműsorok és szappanoperák szereplőinek szokásait, vagy a sikeres emberek alkalmazott jó tanácsait engeded-e be elmédbe.

Kép: pixabay

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

ajánló idézet motiváció