2014. máj 03.

Kész: Májusi Holdnaptár (II./1)

Kész: Májusi Holdnaptár (II./1)

Kertészeti holdnaptár májusra itt - hamarosan folytatódik! :) A betűtípust is csatoltam, remélem, minden rendesen megjelenik mindenkinél, mert most linuxon készítettem. (Szólj, ha valamit elrontottam!)

Egy ikonos szabályzatot is összeállítottam ez alapján, remélem, érthető (és remélem, én is értettem :D):

holdnaptár

Egyébként, ahonnan a holdjegyeket vettem (aranycsillag.net), van ilyen holdhoz igazítható életmód leírás. Ha van kedvetek, próbáljátok ki, és számoljatok be a tapasztalataitokról, kíváncsi vagyok! :)

Az Újhold lendülete megfelelő minden új kezdeményezéshez. Igényeink összhangban vannak akaratunkkal. Alkalmas idő újabb döntések meghozására.

Teliholdkor az érzések feszültebbek, de pozitív eredmények felé is irányíthatjuk őket. Ítélőerőnk gyengébb, ezért jobb kerülnünk az összeütközéseket. Ha diplomáciai érzékünket ötvözzük meggyőző erőnkkel, jó eredményeket érhetünk el.

Növő holdban (újholdtól holdtöltéig) könnyebb erőt gyűjteni, terveink kibontakozásán munkálkodni, új energiákat befogadni és tárolni.

Fogyó holdban (holdtöltétől újholdig) hatékonyabban végezhető minden tisztítás, aktívítás és energia felhasználás.

A sebészeti beavatkozásokat lehetőleg ne hold tölte közelében végeztessük. Ha lehetőségünkben van választani érdemes a fogyó hold időszakára időzíteni a műtéteket. Foghúzás vagy tömés esetén érdemes kerülni a levegő napokat (Mérleg, Vízöntő, Ikrek)

Ha rossz szokásokról szeretnénk leszokni, akkor az újhold lendületét haszoníthatjuk próbálkozásunk kezdőpontjául.

A házimunkák többsége, amelyek tisztítással, valaminek az eltávolításával, öblítésével járnak, nagyobb sikerrel és kevesebb fáradtsággal végezhető el fogyó holdnál. A nagyobb mosásokhoz vagy a nehezebb foltok teljesebb eltávolításához a víz napok (Rák, Skorpió, Halak) a legmegfelelőbbek.

A hatékonyság érdekében, a nagytakarítás idejét levegő napokra (Mérleg, Vízöntő, Ikrek) időzíthetjük.

Festés, mázoláshoz is a fogyó hold a legkedvezőbb, de lehetőleg ne víz napokat (Rák, Skorpió, Halak) válasszunk, mert a festék ilyenkor nehezebben szárad és könnyebben elkenődhet.

A szépség ápolás terén, a speciális, tisztító arcpakolások hatékonyabbak fogyó holdkor, ha pedig valamilyen tápanyagot szeretnénk bőrünkbe juttatni, a vele kapcsolatos kúra növő holdkor sikeresebb. Minden bőrápolással kapcsolatos különlegesebb beavatkozáshoz a Bak napok a legmegfelelőbbek.

A hajápolás terén, hajvágásra az Oroszlán és Szűz napok a legalkalmasabbak, míg a Halak és Rák napok inkább kerülendők.

 

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

naptár zöld folyamat kert kész