2013. nov 06.

Cél: a Ház

Cél: a Ház

Álmodni márpedig kell. Méghozzá nagyot. Az álmaink visznek előre, az égő vágy, hogy megvalósítsuk őket. Álmok és célok nélkül ugyanis hova jutunk? Akinek nincsenek elképzelései arról, mit akar mondjuk öt év múlva, annak csak olyan változás lesz az életében, amit mások akarnak. Akinek viszont konkrét elképzelései vannak, annak hamarosan a "hogyan" is belép az életébe, ha nyitott szemmel-füllel-szívvel jár az illető.

minta
Szóval egy ilyen távolabbi jövőbeli elképzelésünk egy déli domboldali telek, sok napsütéssel. Lehetőleg Budapest környékén, pontosítva Szentendrén vagy környékén (ilyen a szerelem ♥). A déli domboldali telken egy valamennyire önfenntartó életmódra alkalmas ház, természetes külsővel és belsővel, veteményessel, minél kevesebb káros anyag kibocsátással, minél kisebb ökolábnyommal. (A fenti kép egy minta alaprajz a régebbi netes böngészéseinkből.)

Ennek kapcsán bújjuk a netet, képeket és cikkeket gyűjtünk, megvitatjuk őket, a hasznos ötleteket megjegyezzük, és elménkben máris az álmaink házába illesztjük.

zsizsik és moly háza

Ilyen internet-bújás közben akadtam rá Zsizsik és Moly blogjára, akik egy úgynevezett dombház megvalósulásának mindennapjait osztják meg a nagyvilággal. Úgy gondolom, a (még folyamatban lévő) történetükből nagyon sokat lehet tanulni, emellett a kitartásuk is becsülendő, és a humoruk is példamutató, ahogy a felmerülő problémákon felülkerekednek és megoldják őket. Aki ilyesmiben gondolkodik, mindenképp böngéssze át a "megvalósítási dokumentációjukat", és jegyzetelje ki, mi mindenre kell odafigyelni az építés folyamata közben. :)

És szorítok Zsizsikéknek, mert jó úton járnak. Amikor pedig az ember jó úton jár, akkor jönnek leginkább a nehezítő tényezők és a figyelem-elterelő események. De Zsizsik és Moly meg fogják csinálni... És egyszer talán mi is! :)

Képek: inspirationgreen.com & Zsizsik és Moly

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

ajánló zöld ház lakás cél