2016. máj 04.

Ajánló: Figyeld a jeleket! Mire utalhatnak?

Ajánló: Figyeld a jeleket! Mire utalhatnak?

"Fiús a lány!" - Három lehetőség jut az eszembe.

2016-lany.jpg

Ha a lányod szeret fiús játékokkal játszani, szívesen építkezik, autózik, játszik a fiúkkal, lehetséges, hogy "fiús gondolkodása" van. Ez egyáltalán nem baj. Figyeld meg! Játék közben lányt vagy fiút alakít? Építőkockázik? Autózik? Makettvonatot szeretne karácsonyra baba helyett? Akkor lehet, hogy csak remek mérnök lesz belőle! Nincs ok aggodalomra! Engedd, hadd bontakoztassa ki a tehetségét!

Ha a lányod elkezd fiús ruhákban járni, nem szeretne szép lenni, figyeld meg! Ha a fiúkkal szívesen játszik, és fiú szerepet ölt magára, ha emlegeti, hogy szívesebben lenne fiú... Kérlek, ne akarj belőle rózsaszín kislányt nevelni! Ne erőltesd rá a hosszú hajat, a rózsaszín szoknyát és a babákat! Hadd döntse el ő! Nem tehet róla, ha lány testben jött világra fiú lelke. Ahogy ti, a szülei sem tehettek róla. Egyszerűen csak így alakult. Ez nem egy betegség, nem kell meggyógyítani. Ezt dobta a gép: az a feladatotok, hogy ezzel a helyzettel birkózzatok meg. Segíts neki, hogy ne szenvedjen! Fogadd el, szeresd, támogasd! Segíts neki megtalálni azt az embert, aki ő valójában! Ki segítsen, ha nem a saját szülei?

Ha a lányod elkezd fiús ruhákban járni, nem szeretne szép lenni, figyeld meg! Zárkózott? Fél valamitől? Hogy áll a fiúkkal? Nem tetszik neki egyik sem? Van valaki, akitől irtózik? Van olyan családtag, ismerős, akivel nem szeretne időt tölteni? Ki az? Beszélgess a lányoddal! Történt valami olyasmi, amit esetleg nem mer elmondani? Vagy azt sem tudja, mi volt az a valami? Ha neked nem beszél, kérd szakember, pszichológus segítségét! De biztosítsd róla, hogy benned megbízhat, hiszel neki, senkinek nem adod ki a titkait, nem vered ki a balhét, és segítségére leszel bármiben. Hiszen egy olyan eset, aminek nem lett volna szabad megtörténnie, hosszú évekre, ha nem egy életre meggátolhatja őt sok mindenben. Fel kell oldani benne ezt a blokkot, hogy egészséges és boldog lehessen.

Szerintem.

U.I.: Ha személyes kérdésetek adódna, privátban szívesen válaszolok.

Kép: pixabay

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

vélemény ajánló gyerek depresszió anya női lelki