2016. ápr 20.

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Magas, vékony, holland és cuki :3

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Magas, vékony, holland és cuki :3

Kedvenc együttes - sorsolta ki Szilvi az eheti témát.

vigyázz kész posztolj

Gondolkoztam, gondolkoztam, és arra jutottam, hogy nem választhatnék mást, mint az Ayreont - bár ez nem egy konkrét együttes, hanem inkább egy projekt-sorozat, ami elsősorban Arjen Anthony Lucassen nevéhez fűződik. De azt kell, mondjam, ez a legkedvencebb. Hogy miért?

1. Zene: Rock, metál, és egyéb műfajok keveredése, mint például folk, klasszikus és elektro. Olyan zene, amit szeretek: leköti az agyamat, foglalkoztatja, dolgoztatja. Közben pedig tele van ragadós, fogós dallamokkal, refrénekkel, hangszeres szólókkal. Egyszerűen meghallom, és felderülök. Ezek a dallamok harmonizálnak velem.

2. Történetek: Az albumok (vagy minimum a dalok) egy-egy történetet mesélnek el, vagy legalábbis képeket ragadnak ki egy-egy történetből. Egyes albumok annyira összefüggőek és musical-szerűek, hogy színpadra is lehet(ne) állítani, ahogy azt tették Hollandiában.

3. Szereplők: Mivel olyan történetekről van szó, melyeknek szereplőik is vannak, minden szereplőt más-más énekes alakít. A mai rock-metál zenekarok legjobb énekesei. Itt ismertem meg Floor Jansent is.

4. Sci-fi: A fent említett történetek sci-fik, vagy legalábbis valamilyen tudományos, fantasztikus vonatkozású történetek, valamennyire kötődnek is egymáshoz a különböző albumok.

5. Arjen egy hosszú, magas, vékony, holland cukiság.

ayreons

Az egyik sláger dal a sláger lemezről: Day 11 - Love

Age of Shadows - nálam ezzel a dallal kezdődött a szerelem, Oroszlán küldte át 2008-ban, hogy hallgassam meg, ha szeretem a metált meg a musicaleket, ez is tetszeni fog. Talált!

Arjen más sci-fi témájú projektje a Star One, ez pl. Csillagkapu: The Eye of Ra

Arjen szóló lemezéről egy (ön)ironikus dal :D Pink Beetles in a Purple Zeppelin

A többiek kedvencei:

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

zene VKP