2015. dec 23.

Ünnep: Boldog Karácsonyt!

Ünnep: Boldog Karácsonyt!

Elindítottam egy karácsonyi játékot, amin a lelkes jelentkezőket arról kérdeztem, mit jelent számukra a szeretet, és kisorsoltam egy medál-szettet is. Akinek a kis csomagom (és előtte az e-mailem) röppen:

Honey*

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Küldöm a virtuális nagy ölelést! :)

Úgy gondolom, ezeket elolvasva mindannyian nyertesek vagyunk, és többé válhatunk kicsit! Ez úton kívánok minden kedves jelentkezőnek és olvasónak kellemes karácsonyt, meghitt, boldog ünneplést! (A bloggerek válaszát érkezési sorrendben jelenítem meg):

Moon Angel
A szeretet számomra azt jelenti, hogy valakit a hibáival együtt is el tudunk fogadni. Akkor is kitartunk mellette, ha megbánt minket, vagy épp néha nem értünk vele egyet valamiben. A szeretet türelem, megbocsátás, önfeláldozás, gondoskodás és a feltétel nélküliség egyvelege. Sok minden lehet a szeretet. Az ahogy egy édesanya fáradtan, a munkából hazaérve megfőzi a gyermeke kedvenc ételét. Az amikor nem értünk egyet a barátaink döntéséivel, de támogatjuk őket. Az, amikor valaki lemond a kikapcsolódásról, programokról, hogy egy szerettének segíthessen, akár az idős, beteg szülőjét, nagyszülőjét ápolja. Az is lehet a szeretet, amikor otthagyod a tányéron az utolsó szelet sütit, amit talán te is megennél, mert tudod, hogy az a kedvence. A szeretnek rengeteg megnyilvánulása lehet. "Vegyél fel pulcsit! Hívj, ha odaértél! A kedvencedet főztem."

Maja
Éppen a napokban gondolkoztam ezen, hogy vajon az embereknek mit jelent a szeretet. Hogy mivel kötik össze, mihez hasonlítják, és úgy amblokk, megtudják-e fogalmazni egyszerűen és röviden. De ez most nem is lényeg, csak, hogy mennyire kicsi a világ, és mennyire véletlenek a nem véletlenek. :D igen.
A szeretet számomra jelen esetben olyan, mint az olimpiai láng volt. Átviszik mindenen, minden baj, zaj megtörténik körülötte, de mégis óvjuk, hogy minél tovább megmaradjon. S megmarad. Talán, mert hiszünk benne. Talán, mert annyira vigyázunk rá, felelősséggel vagyunk iránta, hogy észre sem vesszük, hogy közben automatikusan megélünk mindent. Észre sem vesszük, hogy az a láng mi magunk vagyunk. A szeretet az a megmagyarázhatatlan fogalom, amikor tudat alatt törekszünk az emberekkel való kapcsolat és a boldogság egyensúlyára, önmagunk segítségével.
A szeretet minden és semmi. Tökéletes ahhoz, hogy tökéletlen legyen. Megfoghatatlan, és küzdésre ösztönző.
Mindig ott van, csak nem mindig vesszük észre. Vagy nem akarjuk észrevenni. A szeretet számomra az élet, egy kockás terítőre kiterítve, miközben a háttérben épp megy le a nap, mi pedig egy rozéval koccintunk a mosolyokra. Emlék és jelenlét együtt.

Hanna
Minden ember máshogy fejezi ki és várja el másoktól a szeretetet. Az én szeretetnyelvem a szívességek és a minőségi idő. Úgy érzem igazán, hogy szeretnek, ha apró kis odafigyeléseket kapok. Illetve a közös programok varázsa nagyon fontos számomra. Ha egy szép napot kirándulással töltök a barátaim társaságában, az a szeretet legjobb megnyilvánulási formája felém. Hiszen, szabad idegüket belém invesztálták szeretettel és ez számomra az igaz szeretet.

Niki
A legszebb és a legerősebb dolog a világon, egy csoda. A szeretet mindig feltétel nélküli. De a szeretett emberekért való önfeláldozást is jelenti. Aki nem szeret az nem is létezik igazán.

Betti
Mit jelent számomra a szeretet? Mindent! :) A férjemet, az összetartozást, a bizalmat, a kitartást, a szerelmet, az ágyba hozott reggelit, vagy a meglepi sajttortát, az ápolást, mikor beteg valamelyikőnk., az ölelést, a kézfogást... az életet. <3

Honey*
Amikor gondolsz valakire és melegség járja át a szívedet, az agyadat elöntik a szép emlékek és az egész lényed vágyik arra, hogy újra találkozzatok.

Sofia
a szeretet számomra az amikor a másik ember igényeit előbbre tesszük a sajátunkénál. amikor úgy kedveskedsz neki, hogy nem is tudja hogy tőled kapott ajándékot. bár lehet hogy a összekeverem a fogalmat a szerelemmel. de nem hasonló? :) a szeretet számomra a béke, a nyugalom, a jóérzés, hogy nem vagy egyedül, mert szeretnek, és szeretsz valakit, legyen az a párod vagy a legjobb barátnőd. a szeretet számomra az élet

Natulcien
A szeretet, odaadni a másiknak a kakaóscsiga közepét :)

Ili
A szeretet az élet értelme. Az erőt adó érzés, a bajból kisegítő, a feltételekhez nem kötött odaadás. A teljes elfogadás. A melegség, a biztonság, a hit és a bizakodás. A szeretet az élet sava-borsa. A nélkülözhetetlen, melyet adni és kapni is jó! Egyik a másik nélkül mit sem ér!

Viv
A szeretet a világon a legcsodálatosabb dolog. Boldogsággal tölti el az embert, megmelengeti a szívet, a lelket. A teljesség. Nélküle üresek vagyunk. Fényesség, melytől mindent szebbnek látunk, s általa mi is szebbek leszünk mások szemében. Szeretettel odaadók vagyunk, önzetlenek és figyelmesek. Bátrabbak, mert tudjuk, a szeretteink ott állnak mögöttünk. Fontosak, mert a szeretetünkkel másokat teszünk boldoggá. A legjobb dolog szeretni és szeretve lenni.

Szilvi
A szeretet egy spektrum, amibe a szívfacsaró aggodalomtól az euforikus boldogságig minden benne van, az érintetteket a teljes kiszolgáltatottság és a csodatévő hatalom egyszerre jellemzi az ellentmondások pedig élvezetesek. :)

Sziporka
A szeretet számomra az állandó megújulást jelenti és a változtatásra való képességet. Akár az élet szeretetéből, akár mások szeretetéből teszem, vagy épp a magam szeretetéből. A szeretet az az energia, ami mindezt lehetővé teszi. A segítséget jelenti, hogy mindig van megoldás, ha a szeretet vezérel. A szeretet a remény. A szeretet mi magunk vagyunk, ha azok akarunk lenni. A szeretet nem döntés kérdése. Érzéseket végül is nem lehet eldönteni. A szeretet esély a szabadságra, önmagunk és ezzel együtt mások felszabadítására. Szeretni csak szabadon lehet. S a szeretet maga a lélek szabadsága.

Wikka
Biztonságot, elfogadást, megértést, megbocsátást, segítő kezeket. A szeretetet akár úgy is megfogalmazhatnám, mint Isten jelen létét. Ahol szeretet van, ott érték is van. A szeretet egy olyan kötelék, ami minden embert összefog, de vannak sajnos, akik ezt nem látják. Ahol szeretet van ott boldogság, és béke is van. A szeretet egy olyan érzés, amikor felismerjük azt is, hogy mennyire jó másoknak örömet adni és szeretetet adni, akár egy ölelés formájában. A legjobb dolgok ingyen vannak és ilyen a szeretet is. Müller Péter szerint a szeretetet nem lehet erőszakkal akarni, ha erőszakkal akarjuk kikövetelni az már nem szeretet, hanem szenvedés. A szeretet és a szerethetőség a legjobb dolog, ami megtörténhet velünk. Hozzájárul az, hogy szeretetből cselekszünk jót másokkal. Mindenki lehet egy hétköznapi hős. Szeretetből rá mosolyogni valakire vagy egy kedves gesztust tenni másokért, akár egy jó szót mondani vagy egy ölelésben kifejezni, hogy ők is értékesek. Mert "ha szeretet él a szívedben, boldog útra léptél." Minden apró kis jó cselekedet, szeretetből fakad.

Alby
Törődés, odafigyelés a társainkra, és építeni a közegét annak, hogy a lehető legjobb körülményei legyenek a körülöttünk élő embereknek.

AngelWhisper
Szerintem a szeretetet olyan helyen/helyeken lehet megtapasztalni, ahol olyan ember élnek, akiknek valamit valami miatt nélkülözniük kell. Az én esetemben értelmi sérült emberekről van szó: náluk jobban senki nem tud önzetlenül és elvárások nélkül szeretetet adni. S lénygében ez lenne a szeretet, ami egy intenzív és pozitív érzés,amit az embereknek elvárások nélkül kéne önzetlenül adniuk (és kapniuk).

Ági
"A szeretet az élet."-mondta Móra Ferenc. Az általános iskolába, ahova jártam ez volt kiírva a tábla felé. Bár mindenhol ezt tanítanák. Bár egyértelmű lenne mindenki számára ez a nagyon igaz mondat. Hiszen szeretet nélkül tényleg minden értelmét veszti. Szeretni és szeretve lenni jó. És amit nem szabad elfelejtenünk, szeretnünk kell önmagunkat. Csak akkor leszünk képesek másokat is igazán szeretni, ha rendben vagyunk önmagunkkal.

Csilla
Mi a szeretet? Az, ha simogat a tekinteted, ha gyengéden érint a kezed, és amikor átölelsz, szívemben érzem a szíved. Ekkor egy ritmusra ver a szívünk,együtt lélegzünk és a szeretetben elmerülünk.

Hainey
Egy meleg, puha burok. Elfogadás, törődés. Egy simogatás. Odafigyelés, áldozat. Energiából, időből, magamból. Magamért is, mert ha szeretek, azzal én leszek több. Csiklandozás a szív tájékán. Mosoly az arcon. Körforgás. Szeretni és szeretve lenni, ez mindennek az alapja.

Dorka
A szeretet egy érzés, amit nehéz megfogalmazni, inkább azt könnyebb leírni, milyen is azt érezni, mi történik olyankor. Ha szeretek valakit/valamit, akkor szeretnék minél többet vele lenni. Néha persze jó a távolság, de aztán elkezd hiányozni. Ha ember (vagy akár más élőlény) iránt érzett szeretetről van szó, akkor azt is jelenti, hogy azt szeretném, hogy boldog legyen. Hogy olykor az ő érdekeit a sajátom fölé helyezem. A szeretet őszinteséggel is párosul nálam. Meg elfogadással. És nem szeretek haragudni arra, akit szeretek. Akit szeretek, annak adok a véleményére, és az tud a legkönnyebben megbántani. Meg a legjobb jóérzéseket okozni. Tömören ennyi. :)

Rajz: imgion.com

 

 

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

közösség játék ünnep karácsony nyeremény kész