2015. aug 27.

Kész: Egy rendhagyó esküvő kulisszatitkai

Kész: Egy rendhagyó esküvő kulisszatitkai

Avagy mit takar a "best esküvő ever" kifejezés (és honnan jön). :) Ígértem, hogy amit kifelejtettem ebből a gyors kis beszámolóból, azt mindenképp megosztom veletek.

Hogyan lett ruhám?

Amikor felmerült az esküvő ötlete, már akkor tudtuk, hogy (max) 1-2 hagyományt megtartva, de azért teljesen egyedi esküvőt szeretnénk, ami igazán minket tükröz, és részemről ugyanilyen ruhát is. Nem tudtam, hogy én varrjam-e, vagy varrassam, de tekintve, mennyi időm van varrni, egyáltalán gyakorolni a varrást, és más dolgokat is kell készíteni, inkább a varrónő szakértelme mellett döntöttem. Hálistennek egy olyan varrónőt sikerült kifognom, aki a rajzomból azonnal értette, mire vágyom, és nem akart semmilyen más elképzelést rám erőltetni. Ő Kucsák Piroska, akinek a Facebook oldalán is megtekinthettek néhány képet (és a cipőt is a lábamon), a fotókat Veres János készítette az Iskolában. (A rajz pedig a bejegyzés végén a galériában megtekinthető.)

Ékszerek, smink, haj, köröm

Visszafogott stílusom van, így ha már csak enyhén nem vagyok visszafogott, az már óriási visszafogatlanságnak hat rajtam, míg az én visszafogatlan stílusomban egy nem visszafogott színes-szivárványos egyéniség bizony erősen szárnyaszegettnek hatna. (Hagyjuk, ez bonyolult... :D) Úgy gondoltam, hogy bár nagy nap ez az esküvő, de nem akarom túlzásba vinni. Ezen a napon is olyan szeretnék lenni, amilyen a többi napon is vagyok: visszafogottan elegáns. Úgy éreztem, nincs szükségem arra, hogy ékszerre, sminkesre és fodrászra költsek tízezreket. Így a sminkemet magam készítettem, és a Müllerben kapható sminkfixálóval rögzítettem. Csak estére fáradt meg a szemhéjamon, de úgy összességében jól bírta az izzasztó és párás meleget. Műkörmöt pedig egyáltalán nem szoktam hordani, így egyszerűen csak kilakkoztam az átlátszó körömápolóval. Nyakamban egy violinkulcs lógott szalag-nyakláncon, fülemben másfél dolláros hangjegyek az eBay-ről. :)

Csokor

Valamiért úgy éreztem, hogy nem akarok erre élő rózsát áldozni. Papírból készítettem a csokromat, melybe barátnőim is beszálltak, így lett igazán egyedi, különleges és emlékezetes a csokor. A galériában látható, mifélékkel próbálkoztunk. :) Alapjáraton nem szeretem a Sulifixet, de ez esetben most csak azzal működött. :D Mivel vitrinünk nincs, így celofánba csomagolva pihen a polcomon. Szárára két medált kötöttem organza szalaggal, az egyik egy üvegmedál, melybe nagymamámról illesztettem képet, a másik egy fél Mother-Daughter szívecske, melynek másik felét anyunak adtam. Szülőköszöntőnek ugyanígy papírból készítettem fréziákat. :)

Díszítés

Nem kértem sehova se esküvői díszítést. Nem hiányzott nekünk sehonnan sem egy-egy lelógó organzadarab, kreppapír-szalag, pompom, masni vagy szívecske. A házasságkötő terem és az étterem önmagában gyönyörű, elegáns és hangulatos, az esti buli pedig egészen más kategóriában zajlott a Maros Moziban, lazább, lengébb, rövidnadrágosabb stílusban. Részemről 2 "spárga" volt elhelyezve a buli helyszínén, melyre színes fa csipeszekkel az Oroszlánommal közös képeinket aggattam (lásd galéria), Párom húga pedig - mivel engedélyt kaptunk a helyszíntől, hogy a vitrinekben is garázdálkodhatunk, - néhány kottát tűzött ki a saját énekkaros gyűjteményéből. A körasztalokkal felszerelt előtérben 1-1 mécsest helyeztünk az asztalok közepére. Egyedül anyu kérte, hogy hadd díszítse fel a kocsit - ami szintén kellően elegánsra sikeredett. :)

Vendéglátás

Az étterembe csak a családunkat hoztuk magunkkal, ahol kifogástalan körülmények között kifogástalan menüt fogyasztottunk, és mint már említettem, felismerhetően Zila-tortákat neveztünk ki "esküvői tortának". Jókedvű, megértő, segítőkész, pontos és korrekt társaság, maximálisan megbízhattunk bennük, minden úgy történt, ahogy megbeszéltük. Estére Anyósék szerveztek pörköltet, hidegtálat és szódát, Oroszlánom húgáék sört, bort és sörcsapot. Mi pedig pálinkát és a zenekart (Sweet Nothings), végtelen jó repertoárral (csak 2-3 tiltólistás dal volt), akik (minden bonyodalom ellenére) becsülettel végigtoltak nettó 3 órát a megbeszéltek szerint, és a mi ideiglenesen összedobott előzenekarunk is használhatta a felszereléseiket. A visszajelzések alapján is remek hangulatot csináltak, sokan emlgették.

Egyebek

Az ajándékokat egy "időgépbe" gyűjtöttük (lásd galéria). :) Voltak, akik névvel beledobták az ajándékot, voltak, akik név nélkül, és voltak, akik üzenetet is küldtek a 10. házassági évfordulónkra . :) A köszönőajándékok az ültetőtáblák voltak, egyszerre csipesz és mágnes mindenkinek a becenevével (lásd a galériában). És még 1-2 egyéb dolgot szintén magam készítettem... Koszorúslányaim sem voltak. Manapság divat az egyen-koszorúslány, és sok menyasszonyt az őrületbe tudnak kergetni a csajok, hogy senkinek sem tetszik ugyanaz a szín, árnyalat, fazon. Persze reméljük, a legtöbb menyasszonynak megértő és együttműködő barátnői vannak! ;) Én még nem jártam egyen-koszorúslányos esküvőn (csak ahol a szín volt megszabva, de a stílus és az árnyalat nem), ahol pedig én voltam koszorúslány, ott akkoriban még az abroncsos báliruha ment tetszőleges színben. Megvolt annak is a varázsa... :'D

De ami a legfontosabb!

Aznap már teljesen mindegy, mi van rajtad, elfolyik-e a sminked, milyen a dekoráció, hogy áll a hajad, milyen ruha van másokon, van-e valami baki... Ha igazán átadjátok magatokat a pillanatnak, nagyon boldogok lesztek, hogy annyi de annyi szeretetet kaptok mindenkitől! ♥ Én legalábbis így éreztem, annyira elhalmoztak a barátok és családtagok szeretettel, mindenki úgy örült nekünk, hogy most is bizsereg a szívem, ha rágondolok. Úgy láttam, a legtöbben nagyon jól érezték magukat, még azok is, akik egy egészen más szubkultúrát képviselnek, és ennek külön örültem, hogy olyan bulit sikerült szervezni, ahol ilyen széles ízlésű és érdeklődési körű emberek együtt tudtak ünnepelni. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Párom húga szerint a mi esküvőnk volt a(z egyik) legjobb, pedig főleg a közelmúltban részt vett néhány hasonló céllal szervezett rendezvényen. Szóval ez volt a "best esküvő ever" - ahogy ő említette. :) - A hangulat kedvéért nézzétek meg a fényképeket a fotósunk blogjában is.

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

kreatív ajánló ruha esküvő kész