2015. máj 20.

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Egy blogposzt születése

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Egy blogposzt születése

A múltkori VKP-t kihagytam, de a mostani témáról mindenképp említést teszek. :) Az eheti téma "Egy blogposzt születése". Lássuk csak...

2015-vkp2.jpg

Egy blogposzt nálam általában akkor születik meg, amikor ihletet kapok valaminek a megosztásához. Van, hogy alig írok valamit és inkább a képek próbálnak beszélni helyettem, és van amikor le se tudom állítani a szavak ömlését. Megesett már az is, hogy több részre szedtem. Az esetek többségében a blogposztokat nem osztom meg azonnal. Sokszor más napokon is visszatérek, átolvasom, javítgatom. Néha időzítem, vagy visszatérek aznap, amikor jónak látom megosztani, és "éles"-re állítom.

2015-bejegyzes.jpg

A bejegyzéshez csatolt képeket igyekszem magam elkészíteni, de ha olyasmiről van szó, amihez épp nincs képem, akkor elsősorban a Pixabay nevű ingyenes képkereső portált használom. Ha pedig könyvről van szó, akkor a Moly.hu-ról vadászok borítóképet. Képszerkesztéshez Gimpet használok, rajzoláshoz Inkscape-et. A fejléckép is e két program segítségével készült.

A blog számomra csak hobbi, nem mindig van időm a rendszeres posztolásokra. Sokszor egy jegyzettömbbe kezdek el írni, mert abban valamiért jobban megy, és csak később másolom át ide a szerkesztőbe. De ez például a jelenlegi blogbejegyzéssel pont nem így van.

Tehát így válik nálam egy kósza gondolat blogbejegyzéssé. :)

A többiek így írnak:

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

blog közösség VKP