2015. máj 05.

Ajánló: Online angol - Duolingo

Ajánló: Online angol - Duolingo

Angol tanulás online felületen. Sokaknak nincs rá szükségük, értik és élvezik az angol nyelvet, hogy kinyílt nekik a világ, és bármilyen fontos információt magukba szívhatnak országhatárok nélkül. És vannak, akiknek igenis szükségük van rá, mert úgy alakult az életük, hogy nem volt lehetőségük angolt tanulni. Én meg valahol a kettő között vagyok. Sok mindent értek, de vannak még bőven korlátaim, tehát egyelőre még nem feltétlenül élvezem az angolt. :D

És itt van a Duolingo, egy online angol nyelvtanfolyam ingyen.

Anyu hívta fel rá a figyelmem, hogy ő ezzel kezdett el angolt tanulgatni. Kérdeztem, van-e belőle haladó verzió. Mondta, hogy az elején van egy szintfelmérő, és ahhoz képest kapjuk a feladatokat. No gondoltam, kipróbálom. A szintfelmérőt sikeresen "kimaxoltam", így az első jó pár leckét elvégzettnek tekintette a program, és kaptam egy rakás pontot.

Az online tréning alapelve egyébként a folytonosság. A legfontosabb feladat, hogy naponta foglalkozz az angollal. A napi célodat - megszerzendő pontokat - beállíthatod magadnak, és aztán mehet a menet.

2015-duolingo-napicel.jpg

Témakörönként várnak rád leckék, melyek elvégzéséért pontok járnak. Itt a szavak fölé vitt egérrel igénybe veheted a súgó segítségét, amennyiben valamely szó jelentésében nem vagy biztos.

2015-duolingo-lecke.jpg

Ha úgy érzed, az adott témakörben nagyon profi vagy, egy szintugró teszt segítségével áthidalhatod a leckéket, és meg is kapod értük a pontokat. Ez esetben viszont már nem használhatsz súgót, és a 3 "életed"-re is vigyázod kell, melyet a jobb felső sarokban a szívecskék jeleznek.

2015-duolingo-szintugro.jpg

Továbbá nem ülhetsz ám csak úgy a babérjaidon büszkén, hogy elvégezted ezeket a leckéket! A tananyagok mellett egy-egy frissességjelző sáv néhány napon belül csökkenésnek indul, és a te feladatod megakadályozni, hogy a sáv elfogyjon. Azaz a megszerzett tudás szinten tartásának érdekében érdemes vissza-vissza térni és megcsinálni 1-1 ismétlő leckét.

2015-duolingo-allapot.jpg

A személyes kedvencem viszont a "megmártózás". A felhasználók különböző cikkeket küldhetnek be és fordíthatnak le mondatonként. Egymás fordításait el lehet ismerni, és ezzel párhuzamosan bele is lehet javítani. A mondatokért is pontok járnak és a fordítói tevékenységnek is külön szintezése van. Szerintem a szintugró teszt mellett ez az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb pontja a weboldalnak.

2015-duolingo-forditas.jpg

Nem mondom, hogy a Duolingóval meg lehet tanulni angolul, de valamennyi alapismeretre mindenképp szert lehet tenni, mely az interneten való böngészéshez és információszerzéshez elégséges lehet. Szóval amúgy remek kis weboldal ez, és nagyon ajánlom mindenkinek, aki bele szeretne kóstolni az angol nyelvbe, vagy kicsit felfrissíteni, rendszerezni az eddigi, fakulóban lévő ismereteit, mint én. :)

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

ajánló tanulás folyamat önfejlesztés