2014. jan 12.

Cél: Prioritás lista Covey módra

Cél: Prioritás lista Covey módra

Eldöntöttem, azt hiszem... kelleni fog egy Filofax. :) Roppant kreatív, akárhogy felépíthető, bárhogy bővíthető, személyreszabható. Ennek apropóján már készítettem is egy-egy lapot, hiszen ha foglalkozunk vele, dolgokat teszünk a cél érdekében, akkor előbb-utóbb a cél is megvalósul. Kezdetnek itt van egy alternatív priorizáló első verziós prototípusa Stephen R. Covey A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása című könyve alapján.

Így használd: A teendőidet, amivel foglalkozol, foglalkoznál, foglalkoznod kell, a lenti kép alapján oszd be. Az első mezőbe - ami a Fontos és sürgős - rendszerint olyan dolgok kerülnek, mint határidős munkák, gyors tűzoltás (pl. esetemben bugfix), elintézendők, amik nem várhatnak és nyomást gyakorolnak ránk. A második mező a Fontos, de nem sürgős, ide kerülnek azok a tevékenységek, melyek a megelőzéssel, tervezéssel, önfejlesztéssel, a kapcsolatok építésével állnak összefüggésben. A harmadik mező a Nem fontos, de sürgős mezeje, ahol a közbejött dolgok, megszólaló telefonok, népszerű tevékenységek tanyáznak, végül a negyedik és egyben utolsó (Nem fontos és nem sürgős) mező tartalmazza a rutin teendőket, állandó elfoglaltásgokat és kellemes időtöltéseket. És hogy mi az egésznek a lényege? Felismerni, mely mezőben töltjük időnk legnagyobb részét, és melyek azok a tevékenységek, amelyekre több figyelmet kellene fordítanunk. Ebben segít nekünk a második mező, amely a Fontos, de nem sürgős dolgokat tartalmazza, ugyanis a hosszú távú siker érdekében leginkább ezekre a tevékenységekre volna szükségünk. Az ide kerülő tevékenységek visznek el a jövőképünkhöz, egyensúlyt és önfegyelmet, útmutatást adnak, és megelőzik a válságot (amit később az első negyedben kellene utólagosan kezelni). - Röviden összefoglalva ennyi, bővebb információkért ajánlom Covey könyvét! :)

Filofax priorizáló nyomtatási kép

Így nyomtasd: Kattints a képre a letöltéshez! Az A4-es oldalon található ábrák egy Personal (M) méretű Filofaxba, gyűrűs kalendáriumba fűzhetők bele gond nélkül. Nyomtasd ki az oldalt, majd úgy illeszd vissza a nyomtatóba, hogy ami az elején jött ki, az most a végére kerüljön arccal lefelé! Akkor egymás hátára kerülnek azok az ábrák, melyeknek egymás hátára kell kerülniük. A kifutó sarkokat összekötve megkapod a lefűzéshez megfelelő méretet. :)

 

 

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

ajánló naptár folyamat rendszer gyakorlat cél letölthető filofax