2014. jan 07.

Cél: Menünaptár

Cél: Menünaptár

receptekTehát elkezdődött a diéta (Párom már most kaparja a falat, hogy nem ihat pálinkát :D). Mivel hétfőn és kedden esti elfoglaltságom van, így ezen napok estéin nem igazán van időm főzőcskézni, szombaton vagy vasárnap állítom össze a hétfő-kedd-szerdai ebédünket, amit kis dobozban viszünk magunkkal a munkahelyre. Kétfélét szoktam főzni, ami általában kitart az említett 3 napra, vagy még tovább. Ha valamilyen okból kifolyólag mégsem tart ki, beugrom a boltba salátáért, és másnap legelünk. :) Sokszor gondot okoz, hogy miket és hogyan főzzek, ebből a szempontból még nem vagyok elég kreatív. Ráadásul a diéta még nehezíti is a dolgot. Arra gondoltam, készítek egy menütervet, amolyan főzési naptárat, alapanyagokkal, hogy előre lehessen ellenőrizni, mi hiányzik. Erre a naptáram délelőttjei tökéletesen alkalmasak, hiszen olyankor amúgy is munkahelyen ülök, nincs túl sok megjegyeznivaló (ami van, az az outlookban majd villog) - csak code hard.

Hát rajta... Miből élünk? Állandó alapanyagaim: Bulgur, köles, zöldségköret, krumpli, hagyma, paradicsom. Rizstej és joghurt. Fehér hús, hal, felvágott fehér húsból ("sonka"), tojás, mozzarella, szója, répa. Sok helyen sok mindent mondanak, mit szabad és mit nem, vannak átfedések, de eltérések is. Én ezt próbálom ki, beválni látszott a karácsony előtti időszakban. Illetve ha letelt a 3 hónap, akkor is oda fogunk figyelni, hogy ne együnk túl sok "tilos" ételt. És örömóda az égnek ezért a honlapért is. Úgy számolok, hogy egy hétre 4-féle étel legyen összesen, nem mindig van szükség annyira, de a tervben nem árt. Ha a végére érek, kezdem elölről... Mondjuk így elsőre:

Továbbá teljes kiőrlésű kenyér szódabikarbónával, édességként pedig a Hetes Sütemény teljes kiőrlésű xilites változata szódabikarbónával (ezt még tesztelni kell), illetve a zöld szaloncukor csoki nélkül abszolút működőképes. Olaj: kókuszzsír, olívaolaj.

Jó étvágyat! :)

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

zene naptár diéta cél candida