2013. dec 05.

Kész: Szilikon öntőforma prototípus

Kész: Szilikon öntőforma prototípus

Na, hát ő lenne az, a csálé szaloncukor mintáim csálé lenyomatai egy tömbben. :)

szaloncukor szilikon

Érdemes megfigyelni, hogy a szilikon mindent kikerül. Ismétlem: MINDENT. A vajjal való bénázásaim minden miliméterét rögzítette. A vajazó kés recéit is. Nem semmi! :)

szilikon öntőforma készítés házilag

Nyilván, ha valakinek van ideje vagy türelme, de legalábbis megfelelő eszköze hozzá, lehet jobb mintaanyagot választani, mint a só-liszt gyurma (pl. gipsz), és anyagtól függően kevesebb vagy teljesen szükségtelen a vaj (pl. gipsz esetén még nem árt). A szilikont a tál se nagyon érdekelte. Egy kis noszogatás után lecuppant róla maradéktalanul. A keverőtálból is (nem kell elmosni keverés után), a rászáradt szilikont le lehet róla húzni egyszerűen. (Persze a lehúzás után érdemes aztán elöblíteni...)

Közben már kiöntöttük a párját is. :) A kettőt együtt meg fogjuk picit sütögetni a biztonság kedvéért, aztán munkába lehet állítani őket.

Az tény, hogy ez a szilikonöntő játék nem olcsó mulatság, de nagyon kreatív és izgalmas. Néha el lehet követni ilyesmit. Lehet élni enélkül is, de nem biztos, hogy érdemes. :D Aki bátor, és kedvet kapott hozzá, annak sok sikert, szívesen fogadom az eredményt és a tapasztalatokat kommentben. :)

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

kreatív konyha karácsony szilikon praktikus eszköz kész