2013. nov 24.

Cél: Cél és Megvalósítás

Cél: Cél és Megvalósítás

Nos hát igen. 1 hónap eltelt. (Kis szentimentalizmus. :'D) Van egy rakás cél. De önmagukban ugye mit sem érnek, meg is kell őket valósítani. Úgyhogy megvalósítás! Ez persze azt is eredményezi, hogy miután ilyen szépen feltöltöttem mindenfélével a blogot, előfordulnak majd olyan időszakok, amikor lényegesen kevesebbet írok. Persze alkalom adtán új célokról, részcélokról, mérföldkövekről és megvalósításokról mindenképp beszámolok, ha olyanok; épp úgy mint a motivációs és az ajánló "rovat" is megmarad, random dolgok meg bármikor akadhatnak. :) Nyilván vannak célok, amelyekről nem számolok be itt, mert valamiért nem tartom rá érdemesnek, idevalónak... de az is lehet, hogy csak mert épp valami meglepetéssel készülök. ;)

Van ennek a blognak is célja. Magam számára is, meg Számotokra is, Kedves Olvasók, akik erre jártok.

A tervek és célok meghatározása és rögzítése olyan, mint egy szerződés Önmagaddal. Ha egy ház felépül, látod a kézzel fogható eredményt, bemész, kijössz, ajtaja, ablaka van, világítás, víz, gáz, fűtés, nem dől össze, ha az emeletre mész... De mindig kétszer teremtünk. Egyszer azt a házat valaki megálmodta és megtervezte. Lerajzolta és kiszámolta. Ez alapján épült fel. Ugyanígy a projektmenedzser, aki meghatározza a teendőt, az erőforrást, a határidőket, a mérföldköveket, és az elkészült projekt megünneplésének időpontját és módját is. Elvégre az is fontos! :)

Fura egy hasonlat jutott eszembe, miközben buszoztam, és rázott az út, pattogtam az ülésen: a gondolatok, ötletek, kívánságok, tervek olyanok, mint a gumilabdák - míg az elméd olyan, mint egy platós kocsi. Amikor álmodozol és tervezgetsz, felpakolod a szebbnél szebb színű gumilabdáidat egy alacsony peremű platóra. De aztán elindulsz a kocsival. Elmész a munkahelyedre, a gyerekért, haza, szüleidhez, akárhova... Mindannyian tudjuk, hogy egyikünk útja sem zökkenőmentes, legalább olyan bukkanós és kátyús, mint azok az aszfalt utak, amiken nap mint nap közlekedünk, és bizony utunk során a labdák könnyedén lepattognak a platóról, talán ha 1-2 marad meg belőlük, az már siker. De ha leírod a céljaid egy olyan helyre, ahol gyakran olvashatod, esetleg képet is biggyesztesz hozzá, az olyan, mint egy jó erős ragasztó. Ha odaragasztod a labdát a platóra, minden nap látod, és emlékeztetni fog tudat alatt is, hogy mi a célod. Nem felejted el, és nem mondasz le róla külső tényezők miatt.

célállítás

Ez a célja a blognak, hogy megmutassam Nektek és magamnak is, vagy csak megpróbáljam emlékeztetni mindannyiunkat - saját gondolataimon, tapasztalataimon keresztül, néha az elmúlt 5 évből idézve, néha a jelent emlegetve, - hogy a célok megvalósíthatók.

Szóval Nektek mi A Labdátok? :)

Piros labda: grando.hu (Minitoys)

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

blog ajánló folyamat lelki cél