2015. sze 23.

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Stresszmentesítés

Vigyázz! Kész! Posztolj! - Stresszmentesítés

Megesik, hogy néha nem úgy történnek az események, ahogy az ember eltervezi. Késik a vonat, elered az eső, lerobban az autó, elfelejtik a találkozót, fenyeget a határidő... Sőt, van olyan is, hogy kifejezetten rosszra fordulnak a dolgok. Az ember gyakran szomorú lesz, elkeseredett vagy haragos. Sőt, akár depresszióba is eshet. Ezt pedig érdemes megelőzni. Nyilván az érzelmeket meg kell élni, szükségünk van rájuk, de nem érdemes belesüllyedni vagy másokat terhelni ezekkel, mert előre nem visz, viszont az emberek is elpártolhatnak mellőlünk.

2015-vkp2.jpg

Már többször említettem a blogban, mi az, ami segített nekem "meggyógyulni". Az egyik ilyen csomag a pozitív könyvek, hanganyagok, előadások (főleg) a Network 21 rendezésében, kiadásában. Természetesen további kiadók könyvei is nagyon hasznosak, pl. a Bagolyvár. Van is egy ilyen listám a Molyon, ezeket a könyveket szeretettel ajánlom mindenkinek. :)

Továbbá van néhány idézet, amit érdemes észben tartani. Barátnőm emlegette sokszor, hogy amit meg tudsz változtatni, azon azért nem érdemes aggódni, amit nem tudsz megváltoztatni, azon meg azért nem. :) Továbbá van egy közismert ima, ami szintén hasonló: "Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni." Az egyik - a fentebb említett listán szereplő - könyvben szerepel az alábbi szabály: "Csupán két elv létezik: (1) ne izgasd fel magad csekélységeken, és (2) minden csekélység." - ez az egyik kedvencem. :)

Szintén Barátnőm linkelte az alábbi meditációs zenét, mely jelentésének is érdemes utánaolvasni:

Aki pedig szereti vagy kipróbálná az irányított meditációt, és épp egy-egy bizonyos személlyel akad problémája, annak például az agykontrollos Domján László Szeretetfa meditációját ajánlom.

Talán az egyik legfontosabb, hogy az ember megtanulja elkapni azokat a csekélységeket, amiken tényleg nem érdemes bosszankodni. Ha beelőz egy "barom" az úton, ne húzzuk fel magunkat rajta. Kapjuk el az ilyen negatív, leépítő gondolatainkat, esetleg kívánjunk a bosszúságot okozó illetőnek valami jót, például hogy jöjjön rá, mennyire nem jó, amit tesz. Szokás mondani, hogy "áldja meg őt az Isten, mert szüksége van rá". De semmiképp se bosszankodjunk, vagy kívánjunk rosszat másoknak, hiszen azzal neki nem lesz se jobb se rosszabb, de nekünk jobb biztosan nem, maximum rosszabb.

Az egyik - a fentebb említett listán szereplő - könyv is írja, hogy érdemes megtanulnunk, melyek azok a dolgok, amelyek a befolyásolási körünkön belül vagy kívül esnek. Nyilvánvalóan, ami kívül esik rajta, azzal nem érdemes foglalkoznunk, csak elfogadnunk a körülményeket és igazodni hozzájuk, mert ez az, amit tehetünk. Ha más a "hülye", nem érdemes rajta bosszankodni, hiszen ha meggebedünk se fog megváltozni. Fogadjuk el, hogy olyan, amilyen, és örüljünk neki, hogy mi nem vagyunk olyanok - szerintem. :)

Nos én így "kezelem a stresszt", a többiek pedig:

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

ajánló idézet motiváció lelki önfejlesztés VKP