2015. júl 28.

Kész: Zenetábor

Kész: Zenetábor

A múlt héten a Gitármánia Táborban jártunk, közvetlenül az esküvőnk után. Nevezhetnénk szinte nászútnak is. :D Ez a tábor a magyar könnyűzenei élet egy találkozóhelye, ahol profi, amatőr, felnőtt, gyermek zenészek összegyűlnek, együtt zenélnek, tanulnak egymástól, beszélgetnek, jól érzik magukat egy hétig, barátságok születnek, zenekarok, slágerek, sikerélmények. Természetesen bármilyen hangszeres és hangszertelen érdeklődő jelentkezhet, aki szeretne tanulni, zenélgetni vagy csak zenét hallgatni, szocializálódni.

Az álmos reggeleken a hangszeres órák indítják a napot, majd jó ebéd előtt/közben szól a nóta: a zenekari órán mutatják meg a táborban alakult zenekarok, hogyan teljesítették az előző napon kiadott feladatot. Általában elő kell adni egy dalt, feldolgozást, sajátot vagy átdolgozást, stb.. Ebéd után megkezdődnek a próbák, további hangszeres és egyéb ismeretterjesztő órák. Este pedig egy-egy koncertet adnak ismert, sikeres zenészek, zenekarok, pl.: Dave Goodman, The Acoustic Loops, Alapi Power Trio...

goodman

Idén részt vettünk a zenekari órán mint zenekar, 4-ből 3 feladatot teljesítettünk is. :) Feldolgoztunk egy KFT Afrikát metálba, eljátszottunk egy Ayreon Castle Hallt, végül a Piál a Föld-et táborosítottuk, melyet a tanár urak követeltek a zárókoncertre is. :D Sajnos ilyenkor, amikor az ember zenekarban vesz részt, nem mindig tud eljutni minden kurzusra, amire szeretne, az ötletelés, szövegírás, akkordok egyeztetése elveszi az időt. De ez talán nem is annyira nagy baj, mert szerintem az ilyen feladatok kidolgozásából és előadásából lehet a legtöbbet tanulni magunkról és az emberekről is.

loops

A tábor szervezői pedig olyan technikai hátteret tolnak ilyenkor a zenekarok alá, hogy le a kalappal. Nagyon jól ki lett találva az egész. A tanárok véleményezik a produkciót, biztatják az embert és tanácsokat adnak a jövőre nézve, hogyan, hova tovább, mik az erősségeink, miben kell még fejlődni, stb.. A zárókoncerten pedig ugyanezek a zenekarok (is) előadhatják az általuk legjobban sikerültnek ítélt dalukat, vagy valamit, amit nagyon szeretnének eljátszani, elénekelni.

Szóval így töltöttük el az esküvő utáni hetünket: vidáman zenélgetve, megvalósítgatva. :)

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

zene ajánló kész