2015. már 18.

Cél: Esküvő másképp

Cél: Esküvő másképp

2015-vofely.jpgMár emlegettem ugye, hogy célunk a minél különlegesebb, minél "polgárpukkasztóbb" esküvő megszervezése. Persze semmi extrémre nem kell gondolni, egyszerűen csak nem olyan lesz a buli, mint a hagyományos lakodalmak. Egy kicsit eltérünk a megszokottól, hogy az esküvő minket tükrözzön. Tudom, hogy személy szerint görcsös egyediség-mániában szenvedek, ha már mindig is csodabogárnak számítottam, immár tudatosan csodabogárkodom. Ám az is tény, hogy mindenki egyedi, nem csak a csodabogarak, tehát mindenkinek lehet egyedi esküvője, aki egyedit szeretne, és nem kell a szokásokhoz csak azért ragaszkodni, mert az a szokás, ha Neked nem jön be.

Játékok: Gyerekként vicces volt ezeken röhögni, de így felnőtt fejjel visszagondolva a tojásdugdosós, cipőbőlivós, asztalondobbantgatós, bolondmenyasszonyos játékokra, azt hiszem, nem lennék képes annyit inni, hogy ezeket élvezzem. Ahogy a céltalan táncolást sem. Roppant kínos számomra. És a vőfély versikéi? Na neee... Persze ha valakinek ez tetszik, ebben érzi jól magát, nem ítélem el érte, csak számomra valamiért kínos és fölösleges. Mindenkinek olyan esküvője legyen, amilyet szeretne! Ha meg vagyok hívva egy vőfélyesre, szívesen megyek, és jól is fogom magam érezni, csak a mi bulinkon ilyen nem lesz. Ennyi. :)

Ceremóniamester: Akkor már ez a divatos "idegenvezető" inkább indokoltabb, ha nagy a vendégsereg, hogy valaki terelgesse őket. De mi nem tervezünk ilyesmit. Nem aggódom, hogy a családom és a barátaim ne találnák fel magukat.

Menyasszonytánc: Ha valaki szeret táncolni, annak jó. És persze ha sok pénz költött az egész ünnepség-folyamra, főleg hasznos! De én nem szeretek táncolni. Bár a megfelelő alkohol és zene kombinációja számomra is létezik, csak azért táncolni, mert ez a program, nincs kedvem semmilyen alkoholmennyiség után sem. Azért akarok táncolni, ha véletlenül akarok, mert jól esik, és nem azért, mert szokás vagy mert kell.

Szép és becsülendő dolognak tartom a hagyományok és szokások életben tartását. De nem minden áron. Számomra ezek a játékok nem arról szólnak, amit én érzek a kapcsolatunkról és babonás sem vagyok, emiatt rendkívül zavarnak. A mi kapcsolatunk zenével van átitatva, mely már soha-soha ki nem mosható belőle, így a zene lesz a buli főtémája. Voltam már tünde-lakodalomban is, hát most rockszár-lakodalom lesz! :D

Kép: wikipedia

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

vélemény esküvő cél