2014. dec 17.

Ünnep: Születésnap és előkarácsony folytatása

Ünnep: Születésnap és előkarácsony folytatása

Pénteken Párom testvérétől Stühmer szilvás betyárt és cicás-kutyás csokikákat kaptam. A Stühmer csoki nagyon finom, szeretettel ajánlom mindenkinek!

2014-cicacsoki.jpg

Vasárnap pedig a Barátaimmal elmentünk végre az Okuyama no Susi étterembe, ahova már nagyon régen vágytam, a szájhagyomány és a gasztroblogok is úgy tartják, hogy ez a hely Budapest legjobb sushizója. Először zöld teát kaptunk, melyből "jósoltunk", és bár nem a Zordót, de egy kis west highland white terrier jellegű kutyát véltünk felfedezni a csészém alján. Vajon mit jelenthet ez? :D
Kifejezetten aranyos egyénként, hogy az étlapon az oldalak tetején piktogramok jelzik az aktuális kategóriát: leves ikon, sushi-tál ikon, sushi ikon - ezen kívül természetesen több ételről is készült fénykép, hogy el tudd képzelni, mi vár rád. Elsőnek egy kis miso levest rendeltünk, ami nagyon finom volt, bár talán egy kicsit lehetett volna sótlanabb. De tény, ami tény: a sushi valóban isteni és kiadós. Párom rákosat rendelt magának, mi 3-an Barátnőmmel és Barátommal egy kis és egy nagy vegyes sushi-tálat. Miután pukkadásig megtöltöttük a bendőnket, a pincér hölgy egy kis rágcsit hozott nekünk, Okuyama-san pedig egy-egy mandarint. Desszertnek még az édesbabos fagyit is kipróbáltuk. Ez a bizonyos édesbab magában elég fura, de fagyival egész jó. Érdekes élmény, az biztos. Természetesen a sushi fogyasztása közben dőltek belőlünk a poénok, melyeket csak azok értik, akik látták az alábbi humor-videót:

Este a műjégre mentünk korcsolyázni, a Városligetbe, ahol megállapítottam, hogy az ősi korcsolyám, amit én is valahonnan valakitől örököltem, sajnos már nem az igazi. A talpából a szivacs már eddig is foszlott, de szinte semennyire sem tartja már a lábamat az elfáradt bőr. Eljárt felette az idő. Barátom másnap rá is vetette magát az internetre, és talált is a méretemben olcsón eladó korcsolyát, így tegnap felpróbáltam: nem szúrt, nem nyomott, oldalra jól tartott, előre eleget engedett: így megkaptam tőle karácsonyra - csak meg kell majd éleztetni. Közben megnyílt az eiffel téri koripálya is, úgyhogy majd megyünk megint.

Barátomék pedig egy aranyos színdarabbal készülnek péntekre, ha Szentendrén jártok, ugorjatok be megnézni, gyerekeket is hozhattok!

Párom pedig egy igazi Megvalósító Oroszlán! Vettünk neki futófelszerelést, és el-elszaladgál futni a patakpartra. Büszke vagyok rá! :) És persze ő nem úgy fut, mint Nemi:

2014-nemi-jogging.jpg

Nemi kép: pinterest

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

ajánló ünnep édesség étkezés Nemi