2014. okt 27.

Ajánló: Facebook hozzászólás értesítő

Ajánló: Facebook hozzászólás értesítő

A blog.hu (és más blogszoláltató is persze) lehetőséget kínál arra, hogy egyéb komment-motort ágyazz a bejegyzéseidhez, többek között a Facebook-ét. Igen ám, de hiába vettem fel magam az admin listába, nem kaptam semmilyen értesítőt arról, hogy valaki hozzászólt volna az oldalamon a Facebook szolgáltatásán keresztül. Így indult a nyomozás: Hogyan kaphatsz értesítést?

Hozz létre egy weboldal típusú Facebook appot.

2014-new-app.png

Töltsd fel az app adatait, weboldalad címével, email címeddel. Jegyezd meg, másold ki valahova az app id-jét.

2014-edit-app.png

Ezen az oldalon válaszd ki az új appodat, majd a jobb oldalt, a settingsben add hozzá magad a moderátor listához.

2014-edit-app2.png

Ezután itt a blog.hu-n (vagy más blogszolgáltatónál a templates, design, smink, style, nem tudom, hogy nevezik) a beállítások / sablonoknál szerkeszd a saját sablonod az alábbiak szerint, illeszd be még az elejére:

Egyrészt a fentebb megjegyzett/kimásolt app id-t: <meta property="fb:app_id" content="ide írd az id-t"/>

Illetve illeszd be magadat is, mint page admin: <meta property="fb:admins" content="a te facebook id-t" /> (ezt a blog.hu leírásában is említik)

Hogy tudod kideríteni, mi a Facebook id-d? Ha nincs egyedi felhasználó neved, menj a Facebook profilodra, és akkor a böngésző címsorában található hosszú számsor lesz az ID-d, ha viszont ott valamilyen név van, azt a nevet és az alábbi címet illeszd be így a címsorba: http://graph.facebook.com/felhasznaloneved

Ezek után megindítható a kommentelés, melyről Facebook értesítést fogsz kapni, és az alábbi módon láthatod majd a hozzászólásokat.

2014-test-app.png

Ennek sajnos egyetlen hátránya van, nem derül ki, melyik bejegyzéshez érkezett a hozzászólás. Hogy megoldható-e a fenti probléma, hamarosan annak is utánanézek. :)

A blog elköltözött! Itt megtalálod a legújabb bejegyzéseket: https://megvalositas-alatt.hu

Szólj hozzá

blog ajánló web program